Zondag 23 mei 2021  om 09.30 uur
Voorganger: ds. Eeuwout Klootwijk
Online Eredienst - Pinksteren
Tekst(en): Handelingen 2

Pinksteren betekent: ‘de vijftigste dag’. Van het Griekse woord voor ‘vijftigste’: Pentecosta is ons Pinksteren afgeleid. Als we daarover lezen in Handelingen 2, dan vieren de leerlingen van Jezus het Joodse Pinksterfeest: een lente en oogstfeest waarbij ook de gave van de Tora op de Sinaï herdacht wordt, de twee stenen platen met de geboden en richtlijnen voor ons leven. In Handelingen wordt dit feest verbonden met de uitstorting van Gods Geest op Joden en mensen die zich aangetrokken wisten tot Joodse tradities. Handelingen vertelt dat ze uit diverse delen van de wereld komen. Het is het geestrijke begin van de vlucht van Gods Geest over de hele wereld.


Download en print hier de liturgie

In verband met de aangescherpte Covid19 maatregelen zijn de diensten alleen on-line te volgen.

De kerkdiensten en -vieringen vanuit "de Open Haven" zijn te volgen via de kerkomroep. Klik op https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10666 om naar de kerkomroep te gaan. Kerkomroep.nl heeft een handige App voor op uw tablet of smartphone. Met deze App heeft u een betere verbinding dan via een browser op uw tablet of PC. U kunt de diensten later altijd terug kijken en luisteren. Kijk voor meer uitleg op de pagina: Kerkomroep

Kerkdiensten via YouTube
De online kerkdiensten zijn ook te volgen via het YouTube kanaal van onze gemeente. De SIKN, die de kerkdiensten streamt, heeft een koppeling gemaakt met YouTube, zodat u ook via dat medium de kerkdiensten kunt meevieren. Ga naar de pagina van onze kerk op Kerkomroep.nl en klik op de link: "Klik hier om live via YouTube te kijken"
U kunt ook direct naar het YouTubekanaal van onze gemeente gaan: Open Haven Souburg

Collectes: Pinksterzending
U kunt uw gift overmaken op de volgende rekeningen:

terug