Hillcrest Hillcrest

Hillcrest Aids Centre.

Ook in dit nieuwe seizoen blijven onze gemeente en Hillcrest Aids Centre met elkaar verbonden en blijven we actief voor Hillcrest Aids Centre.

Vanuit Zuid-Afrika hoorden we de berichten van de lockdown daar. Dat land is ook zwaar getroffen door het coronavirus. En het hardst worden de meest kwetsbare mensen getroffen. Naast alle zorg die vanuit Hillcrest Aids Centre geboden wordt aan de door aids getroffen zieken wordt ook hulp geboden op het gebied van bestrijding van de corona-epidemie. Onder meer wordt er bij Hillcrest Aids Centre volop getest.

Verder worden voedselpakketten uitgereikt. Dat is nodig, want door corona is veel werk weggevallen. Geen werk betekent: geen inkomen, dus ook geen geld voor voedsel.

Door corona blijven de toeristen ook weg, dus is er nauwelijks omzet in de mooie Woza Moya-winkel waar de prachtige sieraden en andere artikelen van kralen worden verkocht. Op dit moment dus geen productie van al dat moois van kralen. Maar in plaats daarvan zitten de makers nu achter de naaimachine om mondkapjes te maken. Een gouden vondst, want zo blijft er omzet, dus ook inkomen.

En natuurlijk blijft de wijze waarop de verpleegkundigen en verzorgenden met liefde en aandacht de patiënten omringen bewonderenswaardig. De respite unit (een kleine kliniek) is de plek waar aidspatiënten waardig en met zorg omringd sterven, maar waar medicatie soms wonderen doet, waardoor patiënten ook weer naar hun huis terug kunnen keren.

Daarnaast gebeurt er vanuit Hillrest Aids Centre nog zoveel meer. Voor ons een voorrecht verbonden te zijn met deze organisatie en vanuit onze gemeente ondersteuning te bieden.

Daarom blijven we de volgende acties houden:

Heerlijke home made jam Corrie en Lies hebben weer heerlijke jams gemaakt (pruimen, bramen, vijgen, rode en witte aalbessen, aardbeien- en diverse jams van 2 of meerdere soorten fruit). Deze jam is te koop à € 3,- per pot. Je kunt bestellen (zie onderstaand telefoonnummer en/of e-mailadres). Daarnaast hebben Tom en Elske Jentink de vlierbessen in onze kerktuin geplukt en samen met oma Tjitske is daar een heerlijke vlierbessenjam van gemaakt. Ook de verkoopopbrengst van die jam is bestemd voor Hillcrest Aids Centre (in dit kerkblad vindt u daarover een prachtig artikel) .

Amaryllisbollen te koop Ook verkopen we ook dit jaar weer amaryllisbollen. De kleuren zijn rood, wit en 2-kleurig. Wil je een amaryllisbol à € 5,00 kopen? Laat het weten vóór uiterlijk 1 november, graag met vermelding van aantal en kleur (zie onderstaand telefoonnummer en/of e-mailadres). Vanaf november zullen we de amaryllisbollen bij je bezorgen.

Mondkapjes te koop Natuurlijk hebben we ook een aantal mondkapjes besteld bij Hillcrest Aids Centre. Velen hebben al zo’n fraai mondkapje van Hillcrest Aids Centre aangeschaft. We hebben op dit moment een voorraad mondkapjes, gemaakt van vele fraaie, kleurrijke stoffen. Een mondkapje van Hillcrest kost € 5,00.

Bel een van onderstaande nummers of mail ons.

Wereldmaaltijden Op dit moment is er geen duidelijkheid of en hoe we een mooi vervolg kunnen geven aan de wereldmaaltijden. Zodra daarover nieuws is, zullen we bericht doen.

Natuurlijk is een gift altijd welkom op rekeningnummer NL22RABO0157729613 t.n.v. Stichting Zulu Aid.

Vast hartelijk dank uw steun, zeker namens de mensen van Hillcrest Aids Centre in Zuid-Afrika.

Annemarie Stern

Contactgegevens voor Hillcrest-activiteiten: Corrie Wouters, e-mail: hillcrest@pgos.nl, tel. 0118-471438 / 06-22886322 of Lies Wisse, tel. 06-23205409