Handwerkgroep "de Insteek" Handwerkgroep "de Insteek"


Door de maatregelen omtrent het Coronavirus zijn alle activiteiten voorlopig gestaakt.

Elke derde dinsdagmiddag van de maand is er een handwerkmiddag in de ARK van 14 tot 16 uur. U kunt nieuwe brei- of haaktechnieken leren of uw eigen breiwerkje meenemen.
Informatie bij mw. E. Vingerling, tel. 0118 463540


Van “de Insteek”

Wat zult u zeggen: de insteek? Wat is dat nu weer?

Als dames van de handwerkgroep vonden we het leuk om een naam te hebben ,dat klinkt leuker.

En na gezamenlijk overleg is het “de Insteek”” geworden.

We hebben de afgelopen tijd gebreid en gehaakt dat het een lieve lust was voor de kinderen van de minima en hun vaders en moeders.

Voor de ouders; sokken, omslagdoeken, sjaals, mutsen en voor de kinderen voornamelijk truien. En blij dat ze waren!.Ze mochten allemaal wat uitzoeken na het uitdelen van de kerstpakketten.

Met alle gemaakte kerstartikelen hebben we gestaan op de kerstmarkt van 14 december en geprobeerd dat te verkopen om zodoende weer materiaal aan te kunnen schaffen. En er kwam een vrouw langs die eigenlijk wel wil kunnen haken, want dat lukt haar niet, zij wil voortaan ook komen. Nou, gezellig, er kunnen er nog bij. Er is een vaste kern die altijd komt en er zijn ook dames dat komen als ze tijd hebben. Prima, dat mag iedereen zelf weten.

Gelukkig voor de dames dat alle sokken weg zijn, dan kunnen ze tenminste weer aan de slag, want zij doen niets liever.( het is lekker licht in gewicht om te breien en korte naaldjes ) Dus als u zelfgebreide sokken wil, de dames wachten op uw opdracht.

Dus u ziet, we zijn er nog, al laten we niet elke maand wat van ons horen. En heeft u zin om ook te komen, weet dat u welkom bent.

 

Hartelijke groet namens De Insteek,

Els Vingerling.


 
terug