Christoforus Christoforus


Elke maand kunt u op de eerste vrijdag van de maand tussen 19.00 – 19.30 uur kleiding afgeven bij de kerk aan het Oranjeplein.
Niet alleen kleding is welkom, maar ook dekens, dekbedden, gordijnen, handdoeken ed.
En in het kader van “Help Moria de zomer door” wordt u gevraagd apart de volgende zaken af te geven, dus niet bij de andere artikelen.
* T-shirts met korte mouw, alle maten
* Slippers
* Onderbroeken (vooral kinderen en mannen maat S/M)


STICHTING CHRISTOFORUS ZEELAND
“HELPT MORIA DE WINTER DOOR”

Wij hebben net de feestdagen achter de rug.
Hoe zullen de vluchtelingen in het kamp Moria deze dagen hebben beleefd?

Momenteel zijn we druk bezig om voor het project “Helpt Moria de winter door” geld in te zamelen om zo de vluchtelingen in het kamp op Lesbos, Griekenland, te helpen.
Maandelijks gaan er transporten met goederen naar Moria, al zijn de meeste goederen geschonken de transporten kosten ook geld.

Vluchtelingenkamp op Lesbos.
Op Lesbos, een van de vele eilanden van Griekenland voor de kust van Turkije, komen heel veel vluchtelingenbootjes aan. Deze vluchtelingen komen aan uit Syrië, Afghanistan, Irak,  Congo en uit verschillende andere Afrikaanse landen; 77 verschillende landen in totaal.
Op Lesbos zijn verschillende opvangkampen, één is het kamp Moria, wat ingericht is voor ca. 2.300 vluchtelingen. Nog steeds zijn daar tussen 7.000 en 8.000 mensen aanwezig zonder dat ze weten wat hun toekomst zal zijn. Vaak na een jaar begint pas de procedure of je wel vluchteling bent.
Tenten naast elkaar in lange rijen, zover het oog reikt, maar nog slapen er mensen in de buitenlucht. Moria kampt met een tekort aan alles: van stromend water, tot eten, drinken, medische hulp en andere basisvoorzieningen. Per vijfenzeventig mensen is er maar één toilet beschikbaar en per tachtig mensen één douche.
Een groep vrijwilligers die eind oktober daar waren om te helpen vertellen dat het toen al rond het vriespunt was.
 “Achter ons, binnen het hek, lagen Afghaanse gezinnen op de koude grond met soms 7 kinderen onder alleen een deken, zomaar in de buitenlucht alleen afgeschermd met een paar lakens. De kinderen lagen dicht tegen hun vader en moeder aangekropenom zo nog wat warmte te krijgen. Iedereen  krijgt maar één deken omdat er gewoonweg anders niet genoeg zijn.
Hoe lang gaat dit nog duren? De situatie is nijpend.
Wij werken samen met GAIN. Wat doet GAIN.
GAIN biedt met een groep vrijwilligers, die regelmatig naar Lesbos gaan om in samenwerking met een daar aanwezige hulporganisatie, hulp aan deze ontheemde mensen te geven.
HELPT U ONS OM HEN DE WINTER DOOR TE HELPEN
Uw gift is meer dan welkom op NL11 RABO 0132 2442 25 o.v.v. Moria.

Namens de stichting
Adri Gideonse

terug