Zomertuin Zomertuin
Het is volop zomer. Ook in de kerktuin rondom "de Open Haven". We hebben een grote tuin met een grote variatie aan planten en bomen. In de zomerperiode is het volop genieten als je wandeling door de tuin maakt. In het voorjaar hebben de kinderen nestkastjes opgehangen in de bomen en er zijn daarna aardig wat nestjes gebouwd door de vogels en voor nakomelingen gezorgd.

Voor het onderhoud van de tuin hebben we een hardwerkende tuinploeg, die er voor zorgdt dat alles er netjes uitziet. Deze keer willen we iemand in het zomerzonnetje zetten, namelijk Peter Suurmond, die al 14 jaar er voor zorgt dat het gras op de goede hoogte blijft. Dat zijn in die jaren heel veel kilometers achter de grasmaaier. Hartelijk dank Peter voor je inzet voor onze gemeente.

Toen we in 2005 als Protestantse Gemeente in "de Open Haven" gingen kerken, namen we als geschenk van de Wijngaard gemeente een vijgeboom mee. Deze is geplant in de kerktuin en doet het goed op het zonnige zuiden. Wilt u thuis ook een vijgeboom, haal gerust een stekje van de boom in de kerktuin. Dan kunt u over een paar jaar misschien ook genieten van heerlijke vijgen.