Rommelmarkt groot succes Rommelmarkt groot succes

Zaterdag 14 september: 6:45 uur Nog maar net uitgerust van alle inspanningen betreffende het voorbereidend werk t.b.v. de Jaar- Snuffel- Rommelmarkt is het nu alweer aanpakken geblazen.  Alle werkers zijn weer in een goed humeur aanwezig en…weten exact wat ze te doen staat. Weliswaar slecht geslapen, maar dat hoort erbij is inmiddels algemeen bekend.
12 kramen voorzien van de te verkopen spullen en twee tenten inrichten met kleding en ander spullen en dan nog het openluchtverkoopveld rondom de kerk. In de bijgebouwen stond alles al zodanig opgesteld dat kopers de handel niet zomaar voorbij kunnen lopen. Het antiek springt eruit.

Is alle bevoorrading dan gelukt…dan worden de verkopers nog van een stimulerend drankje voorzien en…daarna gaan we de steeds meer aandringende bezoekers/kopers binnen laten. Met gevaar voor eigen leven ontsluiten we het hekwerk en de kerkdeuren. Nu wordt het dan een echte markt van vragen en afdingen. Dat handelswerk gebeurt allemaal buiten de kerkzaal want in de kerkzaal wordt vanaf 10:00 uur gemusiceerd door onze eigen organisten/ pianisten en gastmuzikanten.  Daar komen mensen al luisterend toe aan ontspanning.
Buiten loopt de spanning dan soms op bij het willen kopen en afdingen. Een tuin vol volk met kopers en kijkers en uiteraard de koffiedrinkers met als toetje een wafel voorzien van warme kersen mogen we niet vergeten. Dit alles op een stralende zomerse dag.

Ook de verkopers werden niet vergeten en voorzien van koffie of een ander drankje met of zonder wafel.
Aan zo’n drukke dag komt dan ook weer een eind (16:00 uur), maar voor de medewerkers begint er dan nog een uur van hardwerken. OPRUIMEN.  Maar ook dat wordt met de laatste krachten tot een goede eind gebracht. Dan is de ontspanning pas aan de beurt. De flessen komen op tafel. Zijn we dan allemaal in de goede stemming dan pas wordt Jan Boer in stelling gebracht om opening van zaken te geven betreffende de opbrengst van deze dag. De diverse drankjes hebben dan wel een fundament gelegd omdat te kunnen verdragen.
De opbrengst van deze dag zijn vele ontmoetingen geweest met als toegift het mooie bedrag van 5300,- euro. Applaus voor Jan Boer. We zijn blij dat hij zo goed kan optellen. Voor alle medewerkers een fantastisch resultaat met dank aan alle gevers en kopers en…. Medewerkers in wat voor taak dan ook.

Iedereen voldaan en tevreden naar huis op weg naar een rustiger zondag.  Maar het wordt ook weer maandag. De vaste kern moet eraan geloven. Alle overgebleven spullen moeten worden opgeruimd. Deels gunnen we spullen aan een andere organisatie. Deels slaan we op. Deels moeten we onverkoopbare spullen afvoeren naar de stortplaats. Soms weten we dat al vooraf. Dat betreft veel al meubilair wat totaal uit de mode is. Kwalitatief nog gewoon goed voor een tweede kans, maar de kanshebbers zijn er niet. Jammer. Wat boeken betreft: Ook daar ontkomen we niet aan kritisch selecteren na iedere rommelmarkt. Niet meer van deze tijd zijnde boeken gaan naar de oud papier container.  Ook dan brengen ze nog geld op.

Woensdag morgen 18 september om 10:00 uur was al het werk betreffende de tweede kans - rommelmarkt van 14 september 2019 achter de rug.
Voor zover wij nu weten is de volgende tweede kans - rommelmarkt op zaterdag 30 mei 2020. Zaterdag voor Pinksteren. Een ongelukkige dag voor zo’n markt. We moeten maar een zien hoe we dat gaan doen. Wellicht een beduidend kleinere markt zal kunnen. Is nog toekomst.
Voorzichtig gaan we wel weer verzamelen.  We worden wellicht noodgedwongen wat kritischer in het willen hebben van spullen. Maar ons bellen mag altijd. We komen dan gewoon kijken.
Geertje en Wim de Voogd telefoon: 0118-464214
Ko Adriaanse, telefoon: 0118-475850 of 06 39438361