Rommelmarkt

Tijdens de Karolingenmarkt in mei en september wordt rond de Open Haven een grote snuffelmarkt gehouden.
Organisatie: J. Adriaanse, tel.0118 475850 of 06-12339954
W.J. Janssen-Heinsdijk, tel. 0118 478240
en W. de Voogd en G. de Voogd-de Munnik, tel. 0118 464214
Mailadres:

Zaterdag 25 mei 2019 Wat een dag op Oost-Souburg.

Op het dorp en rondom de kerk Open Haven. We begonnen een beetje onder donkere luchten met een klein beetje regen, maar het klaarde gelukkig al snel op. Lag natuurlijk aan Jaco Poortvliet want die liep van begin af aan al rond te springen in korte broek. Over lef gesproken.

Voorafgaande aan deze rommelmarkt hebben de vrijwilligers 5 dagen behoorlijk moeten afzien. Tijd om wat bij te komen werd ze niet gegund, want zaterdag om ca halfzeven ’s morgens begonnen met alles op de kramen te zetten met als doel de kooplustige klanten een warm welkom te bieden.

Het resultaat van zo’n dag is dan een dag van vele ontmoetingen en scherp onderhandelen met als uitkomst een geweldig resultaat. 16:00 uur, hoewel niet uitverkocht, zijn we gestopt. Nou gestopt…. Toen moesten we al die vermoeide vrouwen en mannen toch nog ca 1,5 uur lastig blijven vallen om het opruimen goed te laten verlopen. Met het aanspreken van de laatste krachten is ook dat gelukt. Tussendoor moesten we even van een korte pauze genieten onder het genot van de o zo nodige drank met als doel even stevig op onze stoel of bank te gaan zitten want de geldtellers hadden eindelijk een resultaat. Het bleek zo’n flink bedrag te zijn dat de geldmachine vastliep.

Onze nauwgezette geldteller Jan Boer moest iedereen tot stilte manen en toen noemde hij voor ons het onverwachte mooie bedrag. € 6000,- Niet te bevatten.

Van schrik hebben we toen nog maar iets gedronken. Dan nog even verder met opruimen en dan gezamenlijk aan de Chinese maaltijd voor eigenrekening. O.a. verzorgd door die persoon die al van het begin af in korte broek de medewerkers van koffie of iets anders had voorzien. Wat een energie.

Al met al een mooie happening rondom onze en uw kerk. Zondag dan de rust van de kerkdienst, maar de maandag is dan toch weer al dichtbij. Maandag, dinsdag en Woensdag opgeruimd met voldoende vrijwilligers. Veel van het niet verkochte opgeslagen voor de volgende rommelmarkt van zaterdag 14 september 2019

We moeten ook spullen naar het stort brengen. Soms stuk, soms door dat er geen enkele interesse voor het aangebodene bestaat. We geven ook wel eens iets aan een andere organisatie. Onze garages (2 stuks) staan weer halfvol met de deze keer niet verkochte goede spullen. Krijgen wellicht in september alsnog een tweede leven. Hergebruik dus.

Als Rommelmarkt Commissie danken wij de gevers, de kopers en alle VRIJWILLIGERS.

Geweldig Bedankt.

Nu kunnen we weer spullen gebruiken. We hebben weer wat ruimte. Wilt u spullen kwijt die nog goed bruikbaar zijn dan mag u ons bellen.

Wim en Geertje de Voogd telefoon: 464214

Ko Adriaanse telefoon; 475850/ 06 39438361