Mantelzorgwaardering 2021 Vlissingen Mantelzorgwaardering 2021 Vlissingen
Inwoners van Walcheren die mantelzorg krijgen, kunnen van 1 februari tot en met 30 april 2021 de mantelzorgwaardering aanvragen. Dit kan bij Manteling via de website www.mantelingwalcheren.nl of via het telefoonnummer 0118 553530. Elk jaar dient de mantelzorgwaardering opnieuw aangevraagd te worden.

De hulpvrager kan de waardering aanvragen wanneer zijn of haar mantelzorger(s) langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg geven. Als hij/zij hulp krijgt van meerdere mantelzorgers, kan dit aantal uren bij elkaar opgeteld worden. Ook kinderen vanaf vier jaar met ziekte, beperkingen of psychische problemen of hulpvragers die wonen in een verpleeghuis kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen. Als de hulpvrager niet in staat is zichzelf aan te melden, dan mag de mantelzorger dit namens hem of haar doen.
Na 4 weken krijgt de hulpvrager bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt.  

De waardering van de gemeente Vlissingen bestaat uit bonnen met een totale waarde van €35 die besteed kunnen worden bij diverse lokale ondernemers. De gemeente wil met de waardering mantelzorgers bedanken voor hun inzet.
 
terug