Kindernevendienst Kindernevendienst

Ben jij ook bezig met goed zorgen voor de aarde? Dat kan op heel veel verschillende manieren en het hoeft niet eens zo ingewikkeld te zijn.

Wat dacht je van op de fiets naar school, minder plastic gebruiken, neem bijvoorbeeld een beker mee naar school die je weer kunt afwassen in plaats van een pakje drinken.

Als je er even over nadenkt dan kun je al een heleboel dingen zelf doen om te zorgen voor de aarde.

In de kerk denken we daar ook over na en daarom zijn we een “groene kerk”.

We hebben zonnepanelen op het dak, geen plastic bekertjes maar echte mokken en ga zo maar door. We hebben ook een heel erg mooie tuin waar we al veel in gespeeld hebben en speurtochten hebben gedaan tijdens de dreumesdiensten en de kindernevendiensten. Er is bijvoorbeeld nog lekker veel gras en niet zoveel tegels. Dieren vinden dat heerlijk, want veel mensen hebben een achtertuin met veel tegels. Waar kun je dan nog een wormpje prikken als vogeltje? Omdat ze dat bij ons in de tuin wel kunnen doen willen we graag voor hen vogelhuisjes in de tuin ophangen zodat we in de lente jonge vogeltjes in de tuin hebben.

Zouden jullie willen helpen om deze huisjes in elkaar te zetten en te schilderen?

We hopen dat er veel kinderen zijn die goed kunnen timmeren!

Op zondag 10 november is het dankdag, we danken dan God voor alle het goeds dat de aarde ons heeft gegeven dat we weer eten en drinken hebben ontvangen.

Een mooie zondag om wat terug te doen voor de natuur door bezig te gaan met onze nestkastjes. Kom je ook helpen? We gaan direct bij binnenkomst in de kerk aan de slag want anders komen we natuurlijk nooit klaar!

Let op, de kindernevendienst op 17 november komt dan te vervallen!