Zondag 9 mei 2021  om 09.30 uur
Online Eredienst
Tekst(en): Jesaja 40:18-19 en Johannes 15: 9-17
Organist: Mariette Everse - van der Hart

De profeet Jesaja spreekt prachtige woorden over de schepping in 40:18-19:
‘Niet als chaos schiep hij de aarde, maar om te bewonen heeft hij haar gevormd
Ik ben de Heer, er is geen ander’.

De Naardense Bijbel vertaalt dit als:
‘niet voor een woest-en-ledig heeft hij haar geschapen,
om er te zetelen heeft hij haar gevormd:
ik ben de Ene en anders geen’.

Het is een liefdesverklaring van de Eeuwige aan mensen.
In Johannes 15: 9-17 geeft Jezus zijn leerlingen een gebod: ‘Heb elkaar lief’. Liefhebben wordt hier een werkwoord, je moet er iets voor doen, het komt niet vanzelf. En als je je leven in het teken van liefde zet, is dat vreugdevol.

In verband met de aangescherpte Covid19 maatregelen zijn de diensten alleen on-line te volgen.

De kerkdiensten en -vieringen vanuit "de Open Haven" zijn te volgen via de kerkomroep. Klik op https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10666 om naar de kerkomroep te gaan. Kerkomroep.nl heeft een handige App voor op uw tablet of smartphone. Met deze App heeft u een betere verbinding dan via een browser op uw tablet of PC. U kunt de diensten later altijd terug kijken en luisteren. Kijk voor meer uitleg op de pagina: Kerkomroep

Kerkdiensten via YouTube
De online kerkdiensten zijn ook te volgen via het YouTube kanaal van onze gemeente. De SIKN, die de kerkdiensten streamt, heeft een koppeling gemaakt met YouTube, zodat u ook via dat medium de kerkdiensten kunt meevieren. Ga naar de pagina van onze kerk op Kerkomroep.nl en klik op de link: "Klik hier om live via YouTube te kijken"
U kunt ook direct naar het YouTubekanaal van onze gemeente gaan: Open Haven Souburg