Groen Gelovig Groen Gelovig

Wat is GroenGelovig?

Wij geloven dat ‘duurzaamheid’ voluit een christelijk principe is. Het is een Bijbelse opdracht om de schepping zorgvuldig te beheren in plaats van haar te beheersen. Wij willen deze boodschap uitdragen en medechristenen daarvan overtuigen. Wij zetten ons in voor een versnelling van de duurzame agenda in onze samenleving: in de politiek, in kerken, in bedrijven, op scholen en in onze directe omgeving. Samen zijn wij GroenGelovig: als christenen geloven wij in groen. (website Groen Gelovig)

Programma

Ontdek jouw volgende stap naar een duurzame levensstijl. Deze dag ontdek je welke concrete stappen jij kunt zetten om thuis, in je kerk en in je omgeving het verschil te maken. Groen Geloven vindt plaats in het Dominicanenklooster in Zwolle. Vanaf het station Zwolle is de locatie goed bereikbaar. Inloop is vanaf 09.30 uur en het programma start om 10.00 uur. Tussen 13.00 en 14.00 uur kan je genieten van heerlijke lunch. De lunch is biologisch en vegetarisch. Tussen 15.30 en 16.30 uur is de afsluitende borrel.

Ochtendprogramma: sprekers, theater & muziek

We starten de dag met een inspirerend ochtendprogramma bestaande uit prikkelende toespraken muziek en theater. Je ontdekt ondermeer de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en ontvangt theologisch onderwijs over ecologische gerechtigheid. Binnenkort maken we de eerste sprekers bekend. Houd de website in de gaten voor meer informatie. De sprekers wisselen we af met creatieve verwerkingsvormen. Onder leiding van dagvoorzitter Dorina Nauta gaan we na de inspirerende woorden direct praktisch aan de slag. Hoe en wat is nog een verrassing.

Middagprogramma: proeverij Groen Geloven

Deze dag is niet alleen bedoeld om te inspireren, we willen christenen ook activeren! Samen gaan we aan de slag met duurzaamheid en zoeken we oplossingen!

Het middagprogramma is een programma op maat. Je stelt het ter plekke zelf samen. In vier rondes kan je kiezen uit verschillende sprekers en type bijeenkomsten. Zo kun je je kennis opkrikken tijdens een college, met jouw specifieke vraag aan de slag of je laten raken door een praktijkverhaal van iemand die bezig is met een duurzaam initiatief in zijn of haar eigen omgeving.
Meer info en tickets: https://groengelovig.nl/programma

Groen Geloven is een initiatief van GroenGelovig en GroeneKerkenactie. Georganiseerd door Tear, ChristenUnie, Kerk in Actie, de Evangelische Omroep, A Rocha, Micha Nederland, Laudato Si, CCA en CGMV