Gemeentebrief Rianne Steenbeek Gemeentebrief Rianne Steenbeek

De zomer ligt achter ons; af en toe zomeren we nog wat na, maar de herfst heeft zijn intrede gedaan. Tijdens de tropische weken waren wij met vakantie in Nijmegen. We zochten verkoeling bij de recreatieplas de Berendonck, waar vaak een heerlijk windje stond. De wind, wat miste ik met die warmte die Zeeuwse wind. In Zeeland hebben we bijna altijd wind, en er heeft al een behoorlijke storm geraasd die veel blad en takken van de bomen rukte. In augustus al kastanjes zoeken, dat wilde mijn kleindochter, de zak was snel gevuld!

Midden in onze vakantie waren Edwin en ik 40 jaar getrouwd! Bij thuiskomst werden we aangenaam verrast door een stapeltje kaarten van gemeenteleden. En Tjitske bracht ons namens de kerk een mooi boeket bloemen! Allen hartelijk dank, we waarderen het zeer. Van een eerder beoogd feest hebben we afgezien. We kijken, zoals iedereen, uit naar de tijd dat corona tot het verleden behoort. Helaas leven we nu in een tijd van afstand nemen. Prediker noemt deze tijd (Pred. 3: 5) in zijn opsomming over de tijden. Dat dit op deze manier vorm kon krijgen, daar had ik tevoren nooit aan gedacht.

Ook al moeten we afstand houden, er komen meer momenten dat we elkaar kunnen ontmoeten. Begin oktober gaat de gesprekskring van start. Ook daar moet u zich voor opgeven. Dit keer is gekozen voor een middag. In deze tijd weerhoudt het mensen misschien meer om in het donker ergens heen te gaan. Wellicht dat we met de middag ook andere gezichten zien. We hopen op goede ontmoetingen.

Lange tijd kon ik niet bij mensen in de Zoute Viever op bezoek. Gelukkig is dat nu weer mogelijk. Op afspraak bij de receptie. Ook zijn er weer activiteiten gestart en is er voor de bewoners vanaf half september weer een kerkdienst op de zondagavond. Op 1 november hoop ik daar voor te gaan in de viering; dan zie ik wat meer bewoners in één keer. In vertrouwen gaan we verder. Tot ziens in de kerk, op de kringmiddag, of middels een bezoekje thuis.

Hartelijke Groet, Rianne Steenbeek