Diaconaal nieuws Diaconaal nieuws

We zitten alweer midden in de 40-dagen periode. Een periode om bij stil te staan en wat bewuster te leven. Een tijd van bezinning en inkeer. Een goed moment om een nieuw begin te maken. Jezus’ liefde leert ons dat wij steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen.

Hieronder een overzicht van wat de Diaconie heeft gedaan en wat er de komende tijd voor U georganiseerd wordt.

De inloopmiddag van 5 maart mag zeker een succes genoemd worden. De middag stond in het teken van zelf een bloemstukje maken waarbij men alleen een potje of schaal hoefde mee te brengen en voor de rest werd gezorgd. Meer dan 30 deelnemers gingen tevreden naar huis met een mooi bloemstuk. Ingrit Verdaasdonk en Geertje de Voogd hielpen daar waar nodig was om er iets moois van te maken. Dames heel erg bedankt voor jullie inzet deze middag want zonder jullie hulp en inzicht was het niet zo leuk en gezellig geworden. Dit was voor herhaling vatbaar. Terwijl de ene helft druk bezig was kon de andere helft rustig een kopje koffiedrinken met wat lekkers erbij en even gezellig praten.

Inmiddels zijn de Paasgroeten kaarten ook weer uitgedeeld. Ik weet zeker dat de meeste ontvangers van deze kaarten dit erg waarderen.

KOMENDE ACTIVITEITEN DIACONIE:

Inloopmiddag 2 april 14.30-16.30 uur

Voor deze middag is Mevr.Rika Ghidee voorzitter van de Quiltgroep uitgenodigd. Belangstellenden voor deze kunst van handwerken kunnen enkel werkstukken zien en vragen stellen. U hoef zich voor deze middag niet op te geven, de koffie, boekenkast en sjoelbak zullen weer gereed staan.

 

Handwerkmiddag 16 april 14.00 -16.00 uur

U bent van harte welkom in de kleine Ark om onder genot van een kopje koffie of thee samen te handwerken. Voor garen en breinaalden of haaknaald wordt gezorgd.

 

Viering Heilig Avondmaal 18 en 21 april in de kerk

De collecte is bestemd voor het 40-dagen project.

Viering Heilig Avondmaal 18 april in de Zoute Viever

Hiervoor willen wij u van harte uitnodigen. Aanvang van deze viering is om 15.30 uur.

Voor de dienst vanaf 14.30 uur willen wij gezamelijk koffiedrinken. Belangstellenden en omwonenden van de Zoute Viever zijn van harte welkom. Ook deze collecte is bestemd voor het 40-dagen project.

 

Busreis op woensdag 24 april

De diaconie en PCOB organiseren dit voorjaar een gezellige busreis naar Zeeuws-Vlaanderen. Deze busreis is bedoeld voor alle PKN-gemeenteleden van 70 jaar en ouder en voor de leden van de PCOB.

We vertrekken ’s morgens om 10.30 uur en rijden dan via een toeristische route naar restaurant De Baeckermat (de oorsprong) van Esther en Judith Baecke te Westdorpe. Daar zullen we van een heerlijke warme lunch genieten. Tevens vind je hier de Landwinkel, https://destreekpakketwinkel.nl/.

Vervolgens rijden we om 13.45 uur verder voor een bezoek aan het recent geheel vernieuwde museum Het Warenhuis te Axel. De bijzondere architectuur, de monumentale panden en de gerestaureerde unieke muur- en plafondschilderingen geven een extra dimensie aan het museum en zijn collectie. Vervolgens wordt u rondgeleid door het museum en maakt u op boeiende wijze kennis met Midden Zeeuws-Vlaanderen en de mensen die er leefden tussen 1850 en 1950. Hoe ze eruitzagen, wat ze deden, waar ze in geloofden en hoe ze het landschap gestaltegaven. Hoogtepunten: film over de streekgeschiedenis, prachtige collectie streekdracht, unieke wandschilderingen.

Tevens wordt er in de museumwinkel een grote verscheidenheid aan artikelen verkocht; boeken over de geschiedenis uit Het Land van Axel, kook/bakboeken met Zeeuwse touch, gebruiksvoorwerpen/cadeauartikelen voorzien van Zeeuwse Knop of Warenhuislogo, speelgoed, ansichtkaarten en diverse Zeeuwse lekkernijen. Ook kunnen naar wens cadeaukratjes en -blikken worden samengesteld. Tevens is er een grote collectie sieraden (ook zilver) met Zeeuwse Knop. Ook zijn er in het museum regelmatig exposities te bewonderen. Als afsluiting is er koffie of thee (2 x ) en een Zeeuwse bolus.16.30 uur Vertrek, een korte toeristische "smokkelroute" door het grensgebied van Nederland en België. Vervolgens terugreis naar Walcheren.18.15 uur Thuiskomst te Oost-Souburg. Restaurant en museum zijn rolstoeltoegankelijk en hebben een rolstoeltoilet. De uitnodigingsbrieven zijn inmiddels verspreid. Aarzel niet en meldt u aan want……….hoe meer zielen, hoe meer vreugde!!!!!

Voor vragen kunt u bellen met Bert Klamer, tel. 472149.

Annelies Bloks 


College van Diakenen van de Protestantse Gemeente te Oost-Souburg,
Postbus 1140, 4388 ZJ Oost-Souburg 
E-mail:
 
Bankrekeningnummers diaconie
NL19 RABO 0373 7386 76 ten name van
 “Diaconie Protestantse Gemeente Oost-Souburg ”.
NL14 RABO 0389 3464 54 ten name van
“Protestantse Gemeente te Oost-Souburg, inz. Noodfonds”.

 

terug