Busreis diaconie/PCOB Busreis diaconie/PCOB


Busreis op woensdag 19 september.
De diaconie en PCOB organiseerden dit najaar een leuke busreis naar Zeeuws-Vlaanderen. 
De bus vertrok ’s morgens om 10.30 uur en reden dan via een toeristische route naar restaurant In den Wijngaard te Aardenburg. Daar stond er een heerlijke warme lunch gereed.

Vervolgens reed de bus verder naar een zeer bijzondere bestemming, nl. een bezoek aan Theater De Twee Duiven te Groede. Daar was er een optreden van kleinkunstenaar Adrie Oosterling.
Al ruim 30 jaar schrijft Adrie Oosterling teksten, zet ze op muziek en presenteert deze in het Nederlandse taalgebied. In de loop der jaren is een (nog steeds groeiende) groep bezoekers ontstaan die zijn voorstellingen weet te waarderen. Het genre dat hij beoefent sluit aan bij het beste uit de Nederlandse kleinkunst traditie. Niet toevallig heeft hij in het verleden lessen gevolgd bij Hetty Blok, waarmee hij de sfeer, traditie en geschiedenis heeft gezocht en geproefd van de groep kleinkunstenaars rondom Wim Sonneveld. Ook worden zijn optredens vaak vergeleken met werk van Toon Hermans en Jules de Corte. Adrie Oosterling neemt ook regelmatig deel aan liturgische projecten.
Vocaal heeft hij zich jarenlang laten inspireren en scholen door zangpedagoge Margreet Honing. Deze “grondstoffen”, gekoppeld aan een grote taalgevoeligheid staan garant voor een veelzijdig, door de performer zelf geschreven kleinkunstprogramma met een eigen stijl en sfeer.

Na het programma was er als afsluiting koffie of thee met Groese paptaart. De terugreis ging via de Waterdunen om vervolgens om 18.15 weer in Souburg te arriveren.

Er is een fotoverslag gemaakt door Tonnie Joosse. Klik hier om naar het fotoalbum van onze gemeente te gaan

 

terug