Kom en Zie! Kom en Zie!


Op zondag, 3 juni vierde ds. Eeuwout zijn 25-jarige jubileum als predikant. Bij zo’n mooi jubileum hoort een cadeau. Naast een boekwerk met persoonlijke boodschappen voor ds. Eeuwout boden wij hem ook nog een ander cadeau aan, n.l. de tentoonstelling “Kom en Zie!” met schilderwerken van Hans van der Waal.

In 2013 reisde Hans van der Waal door Israël en ontmoette ook Palestijnse Christenen. Zij vroegen de reizigers om niet alleen de heilige plaatsen te bezoeken, maar ook met mensen aan beide zijden van de muur de ontmoeting aan te gaan. De reis en de ontmoetingen maakte diepe indruk op Hans en na thuiskomst maakte hij een aantal schilderijen met mensen uit de verschillende bevolkingsgroepen zoals een orthodoxe Jood, een kolonist, een Palestijn. De doeken zijn veelal 2 meter hoog en 50 cm. breed. De schilderijen hebben geen bovenkant en/of onderkant. Dat maakt dat de schilderijen/beelden kunnen kantelen.

Op elk schilderij staan 2 personen, tegenover elkaar, gescheiden door een muur. De schilderijen zullen ons veel te vertellen hebben en stof genoeg om over na te denken. Ze nodigen ook uit om in gesprek te gaan met elkaar.
De tentoonstelling zal in de eerste week van september opgebouwd worden.

Verdere data en openingstijden worden later definitief vastgesteld.
Wel weten we nu al dat er rond de tentoonstelling ruimte komt voor ontmoeting en gesprek. Een cadeau voor ds. Eeuwout, maar wel een cadeau wat met velen gedeeld kan worden.

Annemarie Stern

terug