Nieuwe tafel Nieuwe tafel

Vergadertafel consistorieIn de consistorie worden de meeste vergaderingen gehouden. Aan de “vergader tafel” worden zaken besproken en besluiten genomen. En juist een tafel staat er eigenlijk niet in de consistorie. Een verzameling van 9 tafeltjes. Dat wel.

Een legaat bracht uitkomst. Het gebeurt vaker dat aan een nalatenschap een voorwaarde of een wens wordt meegegeven. Bij het legaat waarover we hier spreken, was de wens om iets tastbaars of blijvends te doen. In overleg met de erven is daarom door het CvK besloten om met een deel daarvan een echte tafel te laten maken.

Die tafel staat er nu. Omdat de consistorie niet zo maar een vergader ruimte is maar een bijzondere ruimte, hebben we daarom ook een bijzondere tafel laten maken. De tafel is handgemaakt door de fa Smit uit Middelburg, die ook voor het liturgisch centrum in onze kerk het één en ander heeft gemaakt.

De consistorie is de ruimte waar de dominee en de ambtsdragers elke kerkdienst beginnen én eindigen. In diezelfde ruimte starten discussie over welke zaken dan ook en die worden beëindigd met een besluit. Onze Heer is de Alfa en de Omega, het begin en het eind. Er kon dus maar één symbool in de tafel komen: de Alfa en de Omega. Daarom is deze tafel niet zomaar een tafel. Wel een nieuwe, van dik eikenhout. We hopen er nog lang plezier van te zullen hebben.
Bijgaand een foto van de tafel. Komt u in de kerk, kijk dan even na de dienst in de consistorie, kunt u hem zelf zien!