Busreis diaconie/PCOB Busreis diaconie/PCOBBusreis op woensdag 18 september.

De diaconie en PCOB organiseren dit najaar een gezellige busreis naar Tholen. Deze busreis is bedoeld voor alle PKN gemeenteleden van 70 jaar en ouder en voor de leden van de PCOB.

We vertrekken ’s morgens om 10.30 uur en rijden dan via een toeristische route naar restaurant Familyland te Hoogerheide. Daar zullen we van een heerlijke warme lunch genieten.

Vervolgens rijden we om 14.00 uur verder voor een bezoek aan de Thoolse Streekproductenveiling in Sint-Annaland; https://www.thoolsestreekproductenveiling.nl

Sinds 1887 wordt er in Nederland geveild bij afslag. In Sint-Annaland op het eiland Tholen staat de enige aardappelveiling van Nederland. Hier kopen iedere dag van de week handelaren hun producten via het ‘veilen bij afslag’.

Producenten en leveranciers uit Tholen, Zeeland en de Brabantse Wal zorgen iedere week voor verse en lekkere seizoens-groenten zoals asperges, aardbeien, uien, appels, peren en rood fruit. Daarnaast worden ook echte Thoolse producten zoals boluslikeur,

Oosterscheldepaling, kasproducten en bloemen uit de regio geveild. De veilingen worden geleid door een eigen veilingmeester.

We sluiten deze dag in de veiling af met koffie of thee en een Zeeuwse bolus. Via een toeristische route rijden we terug naar Oost-Souburg en hopen rond 18.00 uur weer thuis te zijn.

 

BIJZONDERHEDEN:

Het restaurant Familyland te Hoogerheide is rolstoeltoegankelijk en heeft een rolstoeltoilet.

De veiling is wel rolstoeltoegankelijk maar heeft geen aangepast toilet.

De uitnodigingsbrieven zijn inmiddels verspreid. Aarzel niet en meldt u aan want……….hoe meer zielen, hoe meer vreugde!!!!!

Voor vragen kunt u bellen met Bert Klamer, tel. 472149.

Met vriendelijke groet,

Joke Hoftijzer, Bert Klamer

terug