Bonhoeffer75 Bonhoeffer75

Bonhoeffer75

In de maand april is het Bonhoeffer75 project van start gegaan. Met woord&weg is het Werkschrift meegestuurd en ongetwijfeld ook bij  u in de gemeente bij ambtsdragers aangekomen. Voor alle zekerheid doe ik de pdf van dit 60 bladzijden tellende boekje Bonhoeffer75 met teksten, schilderijen, gedichten, liederen, verwerkingen en suggesties als bijlage bij deze mail. De Protestantse Kerk in Nederland en De Roos van Culemborg, die het initiatief nam, vinden het werk van Bonhoeffer en dan vooral de gedichten die hij meestuurde met zijn brieven uit de gevangenis grote mogelijkheden bieden om er in de kerkelijke gemeente mee aan de slag te gaan. Het werkschrift laat dat zien.

Zeeuws tintje

Aan het project zit onmiskenbaar een Zeeuws tintje. De vertaalster van de Bonhoeffer-teksten, Corrie Kopmels, werkte mee aan Zeeuwse bijbelvertalingen, de eerste schilderijen van Jeltje Hoogenkamp bij Bonhoeffer ontstonden in de Veerse pastorie. Veel belangrijker nog: de CD met Bonhoeffer-songs is van de Zeeuwse band Sunshine Cleaners, ondersteund door fameuze Zeeuwse musici. Op zaterdagavond 18 mei presenteren zij in de Oostkerk van Middelburg ‘Silent Voices’ songs bij alle Bonhoeffer gedichten en meer. Jan de Vlieger, directeur van de Drvkkery in Middelburg krijgt de eerste CD aangeboden en ondergetekende vertelt iets over Bonhoeffer75. Een echt concert op een prachtige plek in de Oostkerk van Middelburg met veel muziek en weinig woorden.

Speciale aanbiedingen

We hebben een paar mooie aanbiedingen voor gemeenten en voorgangers die overwegen met het project te gaan werken in het seizoen 2019-2020

-          Natuurlijk is de CD te koop: 10 euro. Geschikt voor kerkdiensten, groepswerk en gesprekskring. Mooi onderdeel van de liturgie, gespreksonderwerp als begin van een vergadering en jongerenwerk

-          De reisexpositie, speciaal voor Zeeland,  met 13 schilderijen en 2 inleidende panelen is die te bekijken. Voor een maand meteen te reserveren: in de zomer voor de toeristen, in de winter voor het eigen gemeentewerk! In de bijlage de details over de leenmogelijkheden en het schema waarop 18 mei ingetekend kan worden. Eerder mag ook via de mail.

-          Het Werkschrift Bonhoeffer75 kost per stuk 2 euro, 20 exemplaren deze avond 30 euro! Voor nog geen 100 euro de hele gemeente zo’n pracht boekje. Alleen deze avond.

-          Bespreek een optreden van de Sunshine Cleaners: voor kerkdienst of (kerk)concert. Voor eigen gemeente of toeristen. Met eigen toelichting. Deze avond een bijzondere aanbieding:  prijs normaal 450 euro. Bij aanmelding deze avond betaal je voor concert en/of kerkdienst 350 euro (100 euro verdiend!)

Mooi aanbod

De toegang is 7,50. We leggen graag vrijkaarten bij de ingang klaar als u interesse hebt om als gemeente in het seizoen 2018-2019 met Bonhoeffer aan het werk te gaan.

Mail naam en aantal gewenste vrijkaarten naar en ze liggen op naam bij de ingang van de Oostkerk vanaf 20.00 uur klaar.

Voor overleg en informatie altijd bereikbaar. Met hartelijke groeten,

Rieks Hoogenkamp

0345-778855,